Balvanija_Panorama1+logo

011_Balvanija_Tloris-stene

Balvanija predstavlja koncept modernega plezalnega centra namenjenega balvanskemu plezanju. Naša ekipa je pri zasnovi in gradnji upoštevala tako trende primerljivih objektov v tujini kot tudi lastne bogate in dolgoletne izkušnje z delom doma.

Idejna zasnova je tako rezultat našega znanja in vztrajnih prizadevanj, da Ljubljani in Sloveniji ponudimo moderen objekt, ki bo smiselno obogatil dosedanjo ponudbo. Sama plezalna stena meri preko 350 m2, razdeljena pa je v dva tematsko ločena dela.

Desni del stene je namenjen plezalnim šolam, različnim vrstam tečajev. Glavna prednost tega dela stene je ta, da je ločena od levega dela stene in tako omogoča, da se programi plezalnih šol in vadb odvijajo neodvisno glede na ostale obiskovalce. Možen je tudi najem plezalne stene za zunanje skupine.

Stena je opremljena z velikim številom oprimkov in volumnov in tako omogoča optimalne pogoje za trening.

V času, ko se v tem delu ne odvija nobena vadba je možna uporaba tudi za ostale plezalce.

Levi del stene je namenjen izključno samostojnim obiskom. Na tem delu vam ponujamo stalni nabor 100ih postavljenih balvanskih problemov od 5a do 7b+, ki so razdeljeni glede na težavnost po osmih različnih barvah oprimkov.

To je stena s 30° naklonom, na kateri so simetrično postavljeni identični oprimki. Sistemska stena je primerna za plezalce, ki želijo izpopolniti svoje šibke točke v moči in tako hitreje napredovati.

Na spodnji povezavi lahko najdete tudi filmček, kjer lepo razložijo, kako pravilno trenirati na takšni steni.12696033_10153951785721202_1055778266_n