Triglav The Rock tudi v Balvaniji!

posted in: Novice | 0

LE ŠE 3 DNI – OBILICA ZABAVE IN BREZPLAČNIH VSEBIN ZA CELO DRUŽINO

TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA 2022
PLEZANJE PO STAVBAH & PLEZANJE NAD LJUBLJANICO
Sobota, 10. 9. @ Ljubljanica in objekti po mestu

Ljubljana bo v soboto spet gostila praznik plezanja. Najbolj razgiban Triglav the Rock LJ doslej prinaša spopad svetovnih mojstrov nad Ljubljanico, plezanje po stavbah in objektih v mestu za rekreativce, akrobatski šov Tamie Šeme na svili in zračni kocki, balvan v zraku ter Dewesoft Kruder Challenge in plezalno steno za obiskovalce.

več informacij & prijave: www.therockljubljana.com

Triglav The Rock Ljubljana je z atraktivnimi plezalskimi izzivi za ljubitelje balvanskega plezanja, napetimi spopadi profesionalnih plezalcev in dobro družabno kuliso že klasika zaključka poletja v prestolnici. Šesta izdaja prinaša nadgradnjo odlično sprejetega plezanja po objektih v mestu, večerni spektakel pa se vrača k adrenalinskemu ‘ročkanju’ nad Ljubljanico iz leta 2020.

“Ker je postalo plezanje po balvanih in umetnih stenah, tudi ob številnih mednarodnih uspehih naših plezalk in plezalcev, v Sloveniji v zadnjih letih izjemno priljubljen rekreativni šport, smo že predlani osrednjemu tekmovanju, plezalskim dvobojem na izpadanje, ki je namenjeno predvsem vrhunskim športnikom in najboljšim ljubiteljskim plezalcem, ki se v finale prebijejo preko kvalifikacij, dodali še en izziv – tekmovanje v plezanju po stavbah in objektih v mestu. To je takoj postalo pravi hit, zato ta del projekta širimo in nadgrajujemo,” pravi Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki je dogodek Triglav The Rock Ljubljana zasnoval skupaj z enim naših najboljših plezalcev, Jernejem Kruderjem.

DEWESOFT KRUDER CHALLENGE

Agencija Extrem in Jernej Kruder sta za letošnji Triglav the Rock Ljubljana v sodelovanju z mojstri preciznega merjenja iz podjetja Dewesoft (sodelujejo tudi z Naso) pripravila poseben izziv za obiskovalce. V dveh simulacijah – vlečenje vrvi in držanje na oprimkih različnih debelin – se boste lahko primerjali z enim najboljših svetovnih plezalcev, ki ni le mojster balvanov, ampak tudi premagovanja dih jemajočih izzivov v naravnih stenah.

Spektakel Triglav the Rock Ljubljana je sicer gostoval že na več lokacijah v prestolnici, največkrat je bil izveden kot klasična plezalna tekma s štirimi balvanskimi izzivi, predlani pa je prvič postregel z adrenalinskim ročkanjem nad Ljubljanico.

“Lanski dogodek na Pogačarjevem trgu je bil tudi poklon plezalske in širše javnosti Janji Garnbret ter njeni olimpijski medalji, letos pa se Triglav the Rock Ljubljana vrača nad reko in bodo kolegi po dveh letih končno dobili priložnost, da naju z Vito vržejo s prestola,” se ob tem pošali ambasador dogodka, zmagovalec SP v balvanskem plezanju, ki navdušuje z dih jemajočimi podvigi v naravnih stenah, ter ‘poredni deček’ slovenskega plezanja, Jernej Kruder. Spomnimo: v premiernem mokrem izzivu je Vita Lukan za las premagala kolegico in olimpijko Mio Krampl, Jernej pa je slavil potem, ko je na enem od oprimkov spodrsnilo reprezentantu Anžetu Peharcu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Sandi Fišer (nad Ljubljanico) in Dino Škorja (urbano plezanje)

Ročkanje nad Ljubljanico spominja na Jernejeve adrenalinske posnetke plezanja po previsih na Majorki: “V tem izzivu so združene številne prvine: od plezanja nad vodo, do balvanskega, težavnostnega in hitrostnega plezanja, pleza se le z rokami, ena na ena na izpadanje … tako da je zelo atraktivno tudi za gledalce, sploh ker se napake kaznujejo s padcem v vodo.« Če k temu dodamo še produkcijo v stilu Odbojke na Ljubljanici, trampolinskega šova Odbito na Ljubljanici in minulih plezalskih šovov, je jasno, da letošnjega Triglav The Rocka res ne smete zamuditi!

Dogodek bosta povezovala Matej Hrastar in Uroš Bitenc.

ZRAČNI CIRKUS TAMIE ŠEME

Kot posebna gostja bo na spektaklu nad Ljubljanico nastopila Tamia Šeme, zvezda zadnjih Talentov, ki je minuli vikend s svojimi nastopi navdušila tudi na premieri spektakla Dunking Devils Live. 10 metrov nad Ljubljanico bo zaplesala na svili in zračni kocki. “Plezanje se mi ne zdi tako daleč od tega, kar počnem sama, saj tudi jaz plezam v zraku, se vrtim in pazim, da ne padem v globino. Bo zelo adrenalinsko, zaradi višine in izjemnega ambienta, tako da že komaj čakam,” je pred nastopom povedala prikupna zračna akrobatka.

DEWESOFT URBANO PLEZANJE – REKREATIVNO TEKMOVANJE
10. september 2022 / 9.00 – 18.00 / Objekti po Ljubljani

Na več točkah v Ljubljani bodo postavljeni izzivi za plezalce. Plezalo se bo po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah … Vsak izziv bo ovrednoten in tako bodo plezalci nabirali točke. Izzivi bodo na voljo med 9. in 18. uro in v tem času mora tekmovalec preplezati čim več le-teh. Število mest je omejeno, prijavite se lahko na https://www.therockljubljana.com/ na dan dogodka pa na info točki na Novem trgu.

PLEZANJE NAD LJUBLJANICO – FINALE
10. september 2022 / 20.00 – 22.00 / Ljubljanica pri Novem trgu

Tekmovanje vrhunskih plezalcev iz Slovenije in tujine, povabljeni tekmovalci imajo zagotovljeno mesto v finalu, za prosta mesta pa se izzivalci borijo v predtekmovanju. Na steni istočasno tekmujeta dva tekmovalca in zmaga tisti, ki prvi pripleza do zadnjega oprimka. Pleza se le z rokami. Tekmovanje poteka po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para nadaljuje v naslednji krog, do končnega zmagovalca. Ker je stena postavljena nad vodo, se vsaka napaka kaznuje s padcem v Ljubljanico.

FB: https://www.facebook.com/events/2149453591898453?ref=newsfeed
IG: https://www.instagram.com/triglavtherock/
WP – prijave: www.therockljubljana.com

TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA organizira AGENCIJA EXTREM, ki ustvarja priljubljene in nagrajevane športne ter rekreativne dogodke, kot so Red Bull Goni Pony (za Red Bull), mdn. turnir Ljubljana Beach Volley, Olimpijski festival, Laško Pohorski smuk, DP v košarki 3×3, mdn. košarkarski turnir FIBA Ljubljana 3×3 Challenger, Pljusk na Velenjski plaži, Spartan Race, Red Bull 400 Planica …